Ομιλία Ντίνου Μπλιάτσιου στη Γιορτή Βαμβακιού 2012 (02.09.2012)

Ομιλία Ντίνου Μπλιάτσιου στη Γιορτή Βαμβακιού 2012 (02.09.2012)

Στη γιορτή βαμβακιού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κιλελέρ του Δήμου Κιλελέρ μίλησε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσιος.

Το θέμα της ομιλίας ήταν για τη Νέα ΚΑΠ (2014-2020) και την καλλιέργεια βαμβακιού στη χώρα μας.
Ο Ντίνος Μπλιάτσιος είπε μεταξύ άλλων: “Το βαμβάκι είναι μια από τις τρεις πιο εξαγώγιμες παραγωγές της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.
➢ Πρώτη είναι το βιομηχανικό ροδάκινο
➢ Δεύτερη το βαμβάκι και
➢ Τρίτη ο καπνός
Γι’ αυτό ας σταματήσουν επιτέλους, διάφοροι, ντοκτοράδες, Αθηναίοι καρεκλοκένταυροι να δυσφημίζουν και να απαξιώνουν την καλλιέργεια.
Ο Δήμος Κιλελέρ και ιδιαίτερα η περιοχή του Δ.Δ. Κιλελέρ, είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρα μας.
Η μεγάλη απόδοση των καλλιεργειών, της συγκεκριμένης περιοχής στο βαμβάκι, οφείλεται φυσικά στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και στην εξειδίκευση και την άριστη γνώση των καλλιεργητών αγροτών.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι η μοναδική καλλιέργεια που προτείνεται να έχει συνδεδεμένη επιδότηση για την περίοδο 2014-2020 από την Ε.Ε. είναι το βαμβάκι.
Η πρόταση της Ε.Ε. είναι να υπάρχει συνδεδεμένη επιδότηση στην καλλιέργεια του βαμβακιού μέχρι 2020, με 75 €/στρέμμα και για 2.500.000 στρέμματα στη χώρα μας.
Παράλληλα προτείνεται η χρηματοδότηση επιπλέον με 2 €/στρέμμα για τη δημιουργία διεπαγγελματικών οργανώσεων.
Στις διεπαγγελματικές οργανώσεις θα πρέπει να συμμετέχουν παραγωγοί βαμβακιού και τουλάχιστον μια εκκοκκιστική επιχείρηση.
Οργάνωση – συνεννόηση – ποιότητα και συνέχιση της παραγωγής βαμβακιού στο Κιλελέρ είναι απαραίτητα για τη νέα περίοδο της ΚΑΠ (2014-2020).”

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Youtube εδώ

Δείτε τη σχετική φωτογραφία εδώ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
Ετικέτες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Συμπληρώστε τη φόρμα