Στα…. σκαριά και τα Σχέδια Βελτίωσης

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) μέχρι το τέλος του 2016 θα προκηρυχθούν και τα Σχέδια Βελτίωσης, που θα ακολουθήσουν την ένταξη των Νέων Αγροτών ώστε να αξιοποιηθεί με επενδύσεις το δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 5.000 νέα επενδυτικά σχέδια, ενώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Μέτρου 4.1. “Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις” ανέρχεται σε 360 εκ. €.

Οι ενδιαφερόμενοι μέσω των σχεδίων τους μπορεί να αιτηθούν επενδύσεις που συμβάλλουν στην:

  • ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης (κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ).
  • εξοικονόμηση ύδατος.
  • χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ύψος του κάθε ατομικού επενδυτικού σχεδίου μπορεί να ανέλθει έως τις 500.000 €, ενώ για συλλογικές επενδύσεις από ομάδες παραγωγών έως 2 εκ. €.

Όσον αφορά στα ποσοστά ενίσχυσης, θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης από 40% – 75% και θα προσαυξάνονται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες (και έως το 75%) στις περιπτώσεις που δικαιούχοι των επενδύσεων είναι νέοι αγρότες ή ομάδες παραγωγών.

Περισσότερα για το συγκεκριμένο μέτρο εδώ.

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2410 553203 ή να περάσετε από τα γραφεία μας Σωκράτους 111 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, για να διερευνήσουμε μαζί τις ανάγκες της εκμετάλλευσής σας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητάς σας.

 

[si-contact-form form=’4′]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
Ετικέτες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Συμπληρώστε τη φόρμα