…. αρχές Οκτώβρη η προκήρυξη για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών!

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 31/08/2016, μέχρι τέλους του έτους θα προκηρυχθούν σημαντικά μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές Οκτώβρη! Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300 εκ. ευρώ περίπου και σύμφωνα με την προδημοσίευση του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα είναι συνολικά 24.000, ενώ το ποσό ενίσχυσης για κάθε νέο γεωργό διαμορφώνεται από 17.000 έως 22.000 €.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης στο Πρόγραμμα, έχουν όσοι είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών και υπέβαλλαν δήλωση ΟΣΔΕ το 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση η δηλωθείσα στο ΟΣΔΕ 2016 γεωργική εκμετάλλευση να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 € και μέγιστο 100.000 €.

Προσοχή

Εφιστούμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί λάθη στον τρόπο με τον οποίο έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ καλλιέργειες και εκτροφές, ικανά ακόμη και να αφαιρέσουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης των ενδιαφερομένων, τα οποία όμως ακόμα και τώρα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διορθωθούν μέσω Διοικητικών Πράξεων στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτημάτων τροποποιήσεων έως 30/11/2016 με εξαίρεση τους παραγωγούς που έχουν αιτηθεί εξισωτική αποζημίωση για τους οποίους ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 30/09/2016.

Επίσης, τονίζουμε ότι πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως για παράδειγμα εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων κλπ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας στο τηλ. 2410 553203 ή να περάσετε από τα γραφεία μας Σωκράτους 111 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, για να προβούμε τόσο σε έλεγχο της δήλωσής σας στο ΟΣΔΕ, όσο και να σας καθοδηγήσουμε για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητάς σας.

[su_note note_color=”#ffffff” radius=”3″][si-contact-form form=’3′] [/su_note]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
Ετικέτες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Συμπληρώστε τη φόρμα